ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Με Πρόεδρο της Ο.Ε. τη Βούλα Πατουλίδου ο 4ος Δίεθνης Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Με επικεφαλής τη Βούλα Πατουλίδου, η οποία αναλαμβάνει τη θέση της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που αναμένεται ανώτερος από όλους τους προηγούμενους σε αριθμό συμμετοχών, σε υψηλές επιδόσεις, αλλά και σε ποιότητα διαδρομής, αποτελώντας μια αξέχαστη εμπειρία για όλους! Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει σε δύο εβδομάδες, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. \

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, σημερινή Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, θα δώσει τη λάμψη της στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, μέσα από έναν ξεχωριστό ρόλο.

Η ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής από τη Βούλα Πατουλίδου ανακοινώθηκε κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που παραχωρήθηκε την Τετάρτη (02/09) στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ HELEXPO και στην οποία παρέστησαν επίσης ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ HELEXPO κ. Αλέξανδρος Ταξιρλής, ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ποδιώτης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών: Γιάννης Ποδιώτης (Γεν. Γραμματέας Οργανωτικής Επιτροπής): «Μετρούμε αντίστροφα για το φετινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, που αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας, πίσω από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Τα νούμερα είναι ενθαρρυντικά και περιμένουμε να φιλοξενήσουμε χιλιάδες αθλητών, σε μια διοργάνωση που θα δώσει χαρά σε πολλούς ανθρώπους και θα ενισχύσει δεκάδες φορείς κοινωνικής προσφοράς. Επιπλέον, έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε τη νέα πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, την κυρία Βούλα Πατουλίδου, η οποία ήταν κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Μέχρι τώρα βρισκόταν πίσω από την... κουρτίνα και μας βοηθούσε με κάθε τρόπο, αλλά πλέον βγαίνει στο προσκήνιο και την ευχαριστούμε θερμά. Όλοι μαζί, θα γιορτάσουμε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ένα μεγάλο γεγονός, που θα δώσει χαρά σε όλους».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμητική θέση της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής. Παρότι κάθε φορά γίνεται προσπάθεια να γονατίσει αυτός ο τόπος, δεν γονατίζει ποτέ. Κι αυτό επειδή υπάρχουν ψυχές όπως ο Δρόσος Χριστόπουλος, που πριν από 11 χρόνια σκεφτόταν τι διαστάσεις μπορεί να πάρει ένας αγώνας με την ονομασία Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Στην πορεία ο Μαραθώνιος γέννησε ένα παιδάκι, έτσι το βλέπω εγώ, που είναι ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Δεν το κρύβω ότι είναι ο αγαπημένος μου αγώνας. Πέρσι τον Οκτώβριο είχα ανέβει στην εξέδρα της εκκίνησης και απολάμβανα το θέαμα των χιλιάδων δρομέων που ετοιμάζονταν να τρέξουν.

Θεωρώ επιβεβλημένη τη συνεργασία που θα έχει με τέτοιες δράσεις η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, αλλά και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για ένα γεγονός που δεν είναι απλώς αθλητικό. Είναι επίσης κοινωνικό, είναι τουριστικό, τα έχει όλα. Εάν θέλουμε να ορθοποδήσουμε, πρέπει μέσα από τέτοιες δραστηριότητες να θέσουμε στόχους και να σκεφτούμε ποια είναι η Θεσσαλονίκη, τι μπορεί να παραγάγει και μάλιστα να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Κάτι που ξεκινάει, δεν ολοκληρώνεται μέσα σε ένα χρόνο. Θέλει δουλειά πολλή και χρειάζεται όλοι μας να είμαστε ενωμένοι και όποιος αντιδρά να το εκφράζει, για να μπορεί να βελτιωθεί αυτό που κάνουμε. Το να έχουμε φτάσει να ‘τρέχουν’ στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο 46 ιδρύματα, στα οποία οι δρομείς μπορούν να εγγράφονται απευθείας, δείχνει πως εσύ ο ίδιος μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες της επιβίωσης. Μην το θεωρείτε μικρό το ποσό της συνεισφοράς αυτής. Είναι ένα πολύ σταθερό σκαλί, που δείχνει ότι και μέσα στην απόλυτη μιζέρια μας μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί και δημιουργικοί».

Αλέξανδρος Ταξιρλής (Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΔΕΘ HELEXPO): «Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δραστηριότητάς της, η ΔΕΘ HELEXPO διοργανώνει ή συνδιοργανώνει μεγάλα γεγονότα και επίσης βοηθά πολλά άλλα γεγονότα προσφέροντας τους χώρους και τις υπηρεσίες της. Με πολλή χαρά προσφέρουμε τις εγκαταστάσεις μας για όποιες ανάγκες υπάρχουν και θα παραχωρήσουμε σημεία για την προβολή του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης κατά την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, είναι μεγάλη μας τιμή και ικανοποίηση που το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα λειτουργήσει στους χώρους μας. Θέλουμε να είναι η ΔΕΘ HELEXPO να είναι ανοιχτή στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, να μην είναι ένας περίκλειστος χώρος.

Η επετειακή 80ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι ένα μοναδικό γεγονός, μια γιορτή για την πόλη. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε πρέπει να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια και την κατήφεια. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μέσα από την 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά ένα παρόμοιο γεγονός είναι και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, στον οποίο μάλιστα θα συμμετάσχουμε και ενεργά με τη running team της ΔΕΘ HELEXPO».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός Διευθυντής 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης): «Υπάρχει η φράση ‘μια πόλη, μια ομάδα’, αλλά στη δική μας περίπτωση συμβαίνει κάτι διαφορετικό: Μια πόλη, 300 ομάδες δρομέων, που φέτος περιμένουμε να φτάσουν τις 400! Όλες αυτές οι ομάδες δρομέων γίνονται μία τεράστια ομάδα, που κατεβαίνει και πλημμυρίζει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σ’ αυτή τη νυχτερινή γιορτή.

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι η φθινοπωρινή γιορτή της πόλης μας. Έχει μια τρομακτική δυναμική, αφού την πρώτη χρονιά είχε 3.000 δρομείς, την επόμενη ανέβηκε στους 10.000, πέρσι έφτασε τους 15.000 και ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες δρομείς θα συμμετάσχουν στον φετινό αγώνα.

Πρέπει όμως ο κόσμος να γνωρίζει ότι απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για να δηλώσει συμμετοχή. Οι εγγραφές λήγουν στις 16 Σεπτεμβρίου, νωρίτερα από τις άλλες χρονιές. Πλέον ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος θα γίνεται το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου, για να απέχει ακριβώς ένα μήνα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τη μητέρα των Μαραθωνίων, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται, επιτρέποντας σε πολλούς δρομείς μεγάλων αποστάσεων να συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες. Έτσι, σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, ΣΕΓΑΣ, τόσο ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης θα τοποθετείται και θα εντάσσεται στο διεθνές και στο ελληνικό αγωνιστικό καλεντάρι το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου, ενώ ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» την πρώτη Κυριακή του Απριλίου.

Ως Οργανωτική Επιτροπή, επιθυμούμε όλοι να συμμετάσχουν μέσα από τις ομάδες των 46 συνεργαζόμενων ιδρυμάτων, για τα οποία μπορούν να ενημερωθούν στο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org. Ο καθένας μπορεί να εγγραφεί μέσω του ιδρύματος που θα επιλέξει και να το ενισχύσει οικονομικά με τον τρόπο αυτό. Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει και σε ομάδα συνεργαζόμενου φορέα υποστήριξης ή και χορηγού, που και αυτοί υποστηρίζουν το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης. Στη φετινή διοργάνωση θα έχουμε νέα διαδρομή στον Ημιμαραθώνιο, η οποία διαμορφώθηκε σε δύο στροφές των 10,5 χιλιομέτρων, αντί για τρεις μικρότερες στροφές. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τους ταχύτερους δρομείς, αλλά επίσης και στον καλύτερο έλεγχο της διαδρομής. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνοδευτεί από σημαντικά ατομικά ρεκόρ των συμμετεχόντων δρομέων κάθε ηλικίας.

Έχουμε προχωρήσει και σε άλλες, μικρότερες αλλαγές. Για παράδειγμα, οι δρομείς των 5.000 μ. θα παραδίδουν πλέον το ρουχισμό τους στο Δημαρχείο και όχι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να μην εμποδίζουν άθελά τους την προσπάθεια των τελευταίων δρομέων του Ημιμαραθωνίου. Η τεχνική επιτροπή μας, κατά την άποψή μου, είναι η καλύτερη στην Ελλάδα, αφού απαρτίζεται από τα καλύτερα στελέχη της πόλης, αλλά ‘δανείζεται’ και τα καλύτερα στελέχη της Ομοσπονδίας μας. Έτσι, έχουν εντοπιστεί και άλλα σημεία που χρήζουν βελτίωσης και λαμβάνονται τα ενδεδειγμένα μέτρα στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους δρομείς υπηρεσιών, γνωρίζοντας ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε επίσης ότι η διοργάνωση έχει και τουριστικό χαρακτήρα, αφού πλέον έχει ενταχθεί στο επίσημο τουριστικό πρόγραμμα των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και από το 2016 θα υποδεχόμαστε πολύ περισσότερους δρομείς από το εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, έχουμε υπερδιπλάσιες συμμετοχές συγκριτικά με την ανάλογη περσινή ημερομηνία. Περιμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, όλοι μας στην Ελλάδα είμαστε της τελευταίας στιγμής και πολύς κόσμος δηλώνει συμμετοχή στην εκπνοή της προθεσμίας. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να υποδεχθείς τόσο πολλές χιλιάδες κόσμου, μια ολόκληρη πόλη από δρομείς. Έχουμε κάνει προμήθειες για 18.000 δρομείς και αν τελικά διαπιστώσουμε ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, θα είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε. Πρόκειται για εκπληκτικά μεγέθη, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για έναν αγώνα που πραγματοποιείται για μόλις τέταρτη χρονιά».

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, με διοργανωτή τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο Ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης, εθελοντικών φορέων, καθώς επίσης υποστηρίζει 46 ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς.

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18.45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21.15. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε αυτοπροσώπως, στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στους δικτυακούς τόπους www.thesshalfmarathon.org  και www.thesshalfmarathon.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ. όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου